is dit het nou?

is dit het nou?

Is jouw leven op een dwaalspoor geraakt en je denkt “IS DIT HET NOU?” Neem dan deel aan het Italiaanse verkeer en je leven zal voorgoed veranderen…

Het mooie van deelnemen is dat het volledig kosteloos is en dat werkelijk alle emoties gegarandeerd aan bod zullen komen. Neem nu bijvoorbeeld de Italiaanse rotonde. Bij het naderen van zo’n rotonde ben je je nog van geen kwaad bewust. Totdat je eindelijk aan de beurt bent om de rotonde op te rijden. Vanaf dat moment gelden er andere regels dan in landen waarbij het verplicht is om een rijexamen af te leggen. Zo zal je merken dat de voorrangsregel geldt voor de bestuurders die de rotonde óp willen rijden. De gewoonte om netjes op een veilig invoegmoment te wachten, zal snel plaats moeten maken voor het instinctief je auto op de rotonde te douwen. Let wel, rijd hierbij geen links en rechts voorbij rijdende scooters van hun sokken en besef, nu je eenmaal op de rotonde zit, dat jouw voorrang nu ook voorbij is.
Nu is het zaak om zonder blikschade van de rotonde af te komen en dit is meer geluk dan wijsheid. Natuurlijk is het mogelijk om een weekje in Italië te verblijven zonder schade aan je auto, maar zou je een jaar in het land van de laars vertoeven dan kun je dag zeggen tegen je schadevrije jaren. Het verlaten van de rotonde heeft veel weg van wat wij ritsen noemen, met als enige verschil dat je ten alle tijden bussen en zwaar beschadigde auto’s beter voor kunt laten gaan.
Je vraagt je soms echt af waarom dit land bekent staat om hun Ferrari’s en Bugatti’s en niet om pantservoertuigen zoals Hummers. Je vindt in Italië een rotonde op elke hoek van de straat dus je hoeft je niet te vervelen.
Voor degenen die nog niet overtuigd zijn dat alle emoties de revue zullen passeren hebben we nog een extraatje, namelijk de bergen. De Italiaanse bergen spreken voor zich. Je kunt naar eigen inzicht de zaken wat spannender maken, door bijvoorbeeld in het donker de berg te beklimmen en af te dalen of je hangt er gewoon een caravannetje achter. Gevloek en getier gegarandeerd. Natuurlijk is de ene bestuurder wat meer ervaren dan de andere, maar het blijft voor iedereen een gigantisch schrikeffect als er plotseling een hert oversteekt.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben, wens ik u veel plezier.

Reageren is niet mogelijk.